Frequently asked questions

Kan ik meehelpen met het uitbreiden van de stamboom?
Hoe wordt mijn privacy beschermd op deze website?
Hoe kan ik deze website gebruiken?
Hoe lang duurt het voordat mijn registratie wordt geaccepteerd?
Ik heb me geregistreerd en ik ben geaccepteerd, maar ik zie geen namen en details van levende personen.
Hoe kan ik gegevens invoeren?
Kan ik gegevens van alle personen in de stamboom toevoegen/wijzigen/updaten?
Ik ondervind problemen bij het wijzigen van de stamboom. Wat kan ik het beste doen?

Kan ik meehelpen met het uitbreiden van de stamboom?

Deze website is interactief. Iedere geregistreerde gebruiker met familie in deze stamboom kan na toestemming van de sitebeheerder, gegevens aanvullen of wijzigen in zijn eigen familietak. U kunt dus zelf meehelpen aan het uitbreiden van de stamboom.


Hoe wordt mijn privacy beschermd op deze website?

Wij vinden de bescherming van persoonlijke gegevens erg belangrijk. Op deze website kunt u ervan op aan dat de privacy van levende personen wordt gewaarborgd. Om gegevens van levende personen te kunnen bekijken dient u in te loggen op de site met een gebruikersnaam en wachtwoord. Uw inloggegevens zijn gekoppeld aan uw plaats in de stamboom. Het bekijken van gegevens van nog levende personen is beperkt tot personen die aan u verwant zijn in de eerste en tweede graad (partner, (stief)kind, kleinkind, ouder, grootouder, oom/tante). Voor geregistreerde gebruikers die zelf geen deel uitmaken van de stamboom gelden dezelfde privacyregels als voor bezoekers. Zij zien dus geen informatie over levende personen.


Hoe kan ik deze website gebruiken?

U kunt navigeren door de website door de verschillende menu opties te gebruiken. Een goed startpunt is het stamboomoverzicht met de parenteel van de stamvader van deze stamboom. De parenteel bevat alle nakomelingen van de stamvader met de belangrijkste gegevens. Klik op een naam om naar de detailpagina van de betreffende persoon te gaan.

Ook kunt u klikken op één van de favorieten in de zijbalk of de zoekfunctie rechts bovenin gebruiken.

Verder kunt u de diverse diagrammen, lijsten en statistieken raadplegen, welke u kunt vinden onder het 'bekijk' menu.

Wanneer u naast een persoon een boompje ziet staan en daar met uw muis overheen gaat of op klikt krijgt u alle opties voor de betreffende persoon te zien.

Klik hier voor een overzicht van alle personen in deze stamboom.

Vergeet vooral ook niet om de foto's en andere documenten te bekijken. Het volledige overzicht vindt u onder het media menu.


Hoe lang duurt het voordat mijn registratie wordt geaccepteerd?

Toestemming voor een nieuw gebruikersaccount wordt handmatig door de sitebeheerder verstrekt. Doorgaans gebeurt dit binnen 48 uur.


Ik heb me geregistreerd en ik ben geaccepteerd, maar ik zie geen namen en details van levende personen.

Om namen en details te kunnen zien van levende personen, moet u of een familielid onderdeel uitmaken van de stamboom.

Het kan zijn dat u zelf in deze stamboom voorkomt. U krijgt dan de mogelijkheid om uw eigen gegevens in te zien. Uw account wordt gekoppeld aan uw persoonsgegevens in deze stamboom. U kunt de gegevens alleen inzien wanneer u bent ingelogd. Want uiteraard zijn uw gegevens niet beschikbaar voor bezoekers.

Wanneer de sitebeheerder een koppeling heeft gemaakt met uw eigen persoonsgegevens kunt u ook de gegevens inzien van nabije verwanten waarbij standaard een afstand van 2 graden wordt aangehouden. Dit betekent dat u de gegevens van uw grootouders, ouders, kinderen, kleinkinderen en ooms en tantes kunt inzien. Maar niet de gegevens van uw neven en nichten.

Heeft u nog geen inzage in de gewenste gegevens of weet u niet of uw gegevens zijn opgenomen in deze stamboom, stuur dan een bericht met de benodigde informatie naar info@benningshof.com.

Wij vinden privacy heel belangrijk. Indien u niet wilt dat geregistreerde naaste verwanten uw gegevens kunnen inzien, laat dit dan aan ons weten. Wij zullen uw persoonsgegevens dan voorzien van een extra privacy beperking.

Komt u niet zelf in deze stamboom voor, maar heeft u wel voorouders in deze stamboom, dan zullen wij uw account koppelen aan de laatste generatie van uw voorouders die in deze stamboom is opgenomen. U kunt dan zelf de gegevens van hun nakomelingen invoeren of ons de benodigde informatie verstrekken waarmee wij de gegevens kunnen aanvullen


Hoe kan ik gegevens invoeren?

Hieronder volgen een paar aanwijzingen voor gebruikers die toestemming hebben om gegevens online te wijzigen. (U mag uw aanvullingen ook per e-mail sturen).

HELP: De helpfunctie is ruim aanwezig op de site. U kunt helpinformatie vinden achter de meeste linken en termen waar het '?' bij staat. Wanneer u er dan toch nog niet uitkomt, kunt u uw vraag altijd stellen per e-mail.

VERANDERINGEN en TOEVOEGINGEN: Veranderingen van bestaande gegevens voor een persoon of familie worden pas zichtbaar nadat ze zijn geaccepteerd door de site beheerder. Wanneer u veranderingen aanbrengt, wordt de sitebeheerder hievan automatisch op de hoogte gesteld en kan zodoende de veranderingen beoordelen en accepteren. Pas nadat veranderingen zijn goedgekeurd door de sitebeheerder zijn ze zichtbaar voor andere gebruikers.

NAMEN: Het invoeren van namen gaat heel gemakkelijk via het formulier en er is een helpfunctie aanwezig. Als het goed is zijn alle velden in het formulier reeds uitgeklapt. Zo niet dan kunt u de velden uitklappen door op het +-teken te klikken.

 • VOORVOEGSELS zijn meestal titels of eervolle vermeldingen zoals Dr., Ing., Drs., Rechter etc. Gewone voorvoegsels zoals Dhr en Mw. dienen niet te worden vermeld.
 • VOORNAMEN zijn namen die normaal gesproken bij de geboorte worden gegeven.
  De eerste letter van de voornaam dient met een hoofdletter te worden ingevoerd. De rest van de naam wordt in kleine letters ingevoerd.
 • ACHTERNAAM is de familienaam. Voor iemand die getrouwd is, is dit de geboortenaam en niet de na het huwelijk aangenomen achternaam. Zie ook verderop onder 'naam in huwelijk'. Wanneer een achternaam verandert na de geboorte, kan deze naam later alsnog in de database worden ingevoerd. Achternamen kunnen ook als bijnaam worden ingevoerd.
  De eerste letter van de achternaam dient met een hoofdletter te worden ingevoerd. De rest van de naam wordt in kleine letters ingevoerd.
 • ACHTERVOEGSELS zijn Jr., Sr., III, etc.
 • ROEPNAAM is de naam die normaalgesproken voor de persoon gebruikt wordt, mits deze anders is dan de officiële voornaam; bijv. Willeke of Wil kan de roepnaam zijn van Wilhelmina Magdalena van Dijk. Maar haar roepnaam zou ook Magda, Maggie, Lenie etc. kunnen zijn.
 • NAAM IN HUWELIJK is de nieuwe naam van een persoon indien deze de achternaam van de partner heeft aangenomen. De volledige naam wordt automatisch door het programma gecreëerd wanneer u de nieuwe achternaam in het veld 'Naam in huwelijk' invoert. Bijv. Maria Adriana Smit trouwt met Johan Jansen en wordt dan Maria Adriana Jansen wanneer u Jansen invult in het 'Naam in huwelijk' veld. Huwelijkse namen zijn niet geslachtsgebonden; u kunt zowel voor een man als voor een vrouw een huwelijkse naam opgeven.

DATUM: We maken gebruik van het GEDCOM v5.5 standaard formaat. DD MMM YYYY of 01 JAN 1822 in plaats van 1 Januari 1822 or 1 Jan 1822. Het systeem is in staat om kleine veranderingen aan te brengen, maar u moet hier niet teveel op vertrouwen. Let op: de maandaanduiding is in het engels! Dus 1 oktober 1822 dient te worden ingevoerd als 01 OCT 1822, en dus niet als 01 OKT 1822.

PLAATSNAMEN: We proberen, voorzover bekend, om de volledige plaatsomschrijving in te voeren: stad en/of gemeente, evenals provincie of staat en land. Voor landen gebruiken we de door GEDCOM aanbevolen 3-letter standaardafkorting en dus niet de volledige landennaam: Nederland [NLD], England [ENG], France [FRA], Italy [ITA], Verenigde Staten [USA], etc.

Er zijn 2 manieren om het correcte formaat voor een plaatsnaam te verkrijgen:

 • gebruik het kleine wereldbolletje naast het plaatsnaam veld om te kijken welke plaatsen al in onze database zijn opgenomen. Dit is een goede manier om te kijken tot welke gemeente of provincie een bepaalde plaats behoort als u dit niet weet. Waarschijnlijk bestaan de gegevens al in onze database. Gebruik het filter om uw zoekterm te verfijnen en klik vervolgens op het gewenste resultaat, welke vervolgens zal worden gekopieerd naar het lege plaatsnaam veld.
 • klik op het +-teken onder het plaatsnaamveld. U ziet dan een aanvullende serie velden voor land, staat/provincie, gemeente, stad. Naast het veld waar de naam van het land kan worden ingevuld, vind u een dropdown lijst van landen met hun standaard 3-letter code.

GEZIN: relevante feiten met betrekking tot het creëren of wijzigen van een gezin kunt u toevoegen in het 'verwanten' tabblad. Hier kunt u gegevens kwijt over huwelijken, echtscheidingen, kinderen en verder ieder feit dat effect heeft op het betrokken gezin. Het is het makkelijkst om meerdere kinderen toe te voegen door op de link 'bekijk gezin' van het betreffende echtpaar te klikken en vervolgens elk kind toe te voegen via de link 'voeg kind toe aan dit gezin', die u eronder aantreft. Dit gaat sneller dan gebruik te maken van de 'verwanten' pagina omdat u daar na iedere verandering automatisch teruggaat naar de persoonspagina. Heeft u nog vragen? Vraag het gerust als iets niet duidelijk is. Correcties, advies en hulp geven we graag.

BRONNEN en NOTITIES: In de genealogie is het niet genoeg om simpel te zeggen dat iets op 'die-en-die datum' is gebeurd. Historici houden van bewijs. Wij ook! Geef ons daarom alle informatie die u heeft, zoals de bronnen van waaruit u de informatie heeft ontvangen. U heeft verschillende mogelijkheden voor het noteren van bronnen en gebruik de NOTITIE optie wanneer u twijfelt of wanneer u meer ruimte nodig heeft om de extra informatie te noteren. Ook al denkt u misschien dat bepaalde informatie niet belangrijk genoeg is, vermeld het dan toch. Het is nooit teveel! Heeft u nog vragen? Vraag het gerust als u iets niet begrijpt, we zullen u met plezier helpen.

MEDIA: We stellen het zeer op prijs als u foto's, geboortebewijzen, huwelijks- en overlijdensakten toevoegt - eigenlijk kunnen we alles gebruiken wat u op dit gebied in bezit hebt. Leden met 'wijzig'-rechten kunnen deze afbeeldingen zelf uploaden door gebruik te maken van de ADD MEDIA link en de 'upload/bladeren' knop.

Wanneer u nieuwe media toevoegt, overweeg dan een naam voor het bestand waarvan het onwaarschijnlijk is dat deze conflicten geeft met bestaande media. Het systeem staat toe dat u door uw harde schijf bladert en het document met een andere naam upload, waarbij de bestandsnaam op uw computer in tact blijft. Stelt u zich eens voor hoeveel 'jan.jpg' afbeeldingen er kunnen zijn en dat u daardoor mogelijk een bestaand bestand overschrijft wanneer u de bestandsnaam niet wijzigt. We vinden het wel prettig om bestandsnamen kort te houden (minder dan 35 karakters), maar wel beschrijvend - zoiets als J_Naam-b1820-I23445.jpg or K_Naam-I23444-Grafstn.jpg. Wanneer u twijfelt over de juiste bestandsnaam, vraag het ons!

Wanneer u problemen heeft met het uploaden van uw afbeeldingen of als u geen 'wijzig'-rechten heeft om de afbeeldingen zelf te kunnen uploaden, stuur ons dan de digitale foto's en andere media per e-mail. Wij plaatsen ze graag voor u op de website.

NAVIGATIE: U kunt door de stamboom navigeren door gebruik te maken van het CIRCEL DIAGRAM en de voorouders- en nakomelingen grafieken. Probeer deze functies gerust uit. Houd er wel rekening mee dat veel functies pas werken op het moment dat u uw eigen, met uw voorouders verbonden, persoonspagina heeft laten maken.


Kan ik gegevens van alle personen in de stamboom toevoegen/wijzigen/updaten?

Nee, u kunt alleen gegevens wijzigen of toevoegen van uw eigen- of dichtsbijzijnde familietakken (met een maximum van 2 graden). U kunt uw wijzigingen ook per e-mail doorgeven.


Ik ondervind problemen bij het wijzigen van de stamboom. Wat kan ik het beste doen?

U kunt uw toevoegingen/wijzigingen/aanvullingen mailen naar de eigenaar van de site: info@benningshof.com.